espresso cappuccino freddo Cyprus

Coffee Machines Cyprus


EspressMe.Com Coffee & Coffee Machines Cyprus! Μια ανατρεπτική εταιρεία Startup στην Κύπρο...που μας έχει αλλάξει τον τρόπο του καφέ

Κάθε πρωί όταν φτάνουμε στο γραφείο η άμεση προτεραιότητα μας είναι να παραγγείλουμε καφέ! Ακούγεται να είναι μια απλή διαδικασία, είναι όμως;

Καταρχήν, αν παραγγείλεις μόνος καφέ, το κόστος της παράδοσης θα το πληρώσεις ο ίδιος. Το κόστος αυτό είναι καθημερινό, οπότε δεν είναι καθόλου αμελητέο. Επίσης, αν είσαι σε γραφείο με συναδέλφους θα πρέπει να σκεφτείς ότι και εκείνοι θα θέλουν καφέ, όποτε αρχίζει ένα παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων μέχρι να καταλήξεις στο τηλεφώνημα της παραγγελίας. Αν έχεις έρθει νωρίς, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθουν οι συνάδελφοι, για να παραγγείλετε μαζί.

Μέχρι να έρθει η παραγγελία στο γραφείο, τα παγάκια θα έχουν γίνει ένα με το αφρόγαλα που περισσότερο αφρόλουτρο θυμίζει παρά κρέμα καφέ.

Φτάνει η παραγγελία και προς έκπληξη σου, οι τρεις από τους εφτά δεν έχουν ψιλά και οι υπόλοιποι μοιράζεστε το κόστος, ελπίζοντας τουλάχιστον ότι το απόγευμα, ή έστω την επόμενη μέρα, οι τρεις θα έχουν ψιλά και για τους χτεσινούς καφέδες….

Αυτό και παρόμοια σενάρια είχε να αντιμετωπίσει μια εταιρεία πληροφορικής στη Λευκωσία.

Σκοπός της EspressMe Coffee & Machines Cyprus, είναι να προσφέρει ποιοτικό φρέσκο καφέ μέσα στην εταιρεία, τόσο καλό όσο και από τα γνωστά Cafes.

Ποιοτικό ρόφημα καφέ προϋποθέτει φρέσκους και ποιοτικούς κόκκους από μια εξαιρετική αυτόματη μηχανή Espresso. Όμως οι ποιοτικές αυτόματες μηχανές Espresso είναι αρκετά δαπανηρές, δουλεύουν σε ψηλές θερμοκρασίες και ψηλές πιέσεις και, όταν πρόκειται για γραφειακή χρήση, απαιτούν συχνή συντήρηση, αφαίρεση αλάτων και καθάρισμα της μονάδας ζύμωσης.

Η EspressMe.Com προσφέρει δωρεάν μηχανές Espresso - Coffee Machines Cyprus - μαζί με υπηρεσίες συντήρησης σε εταιρείες και αυτές με τη σειρά τους αγοράζουν κόκκους καφέ από την EspressMe.

Μιλώντας με τους ιδρυτές της EspressMe.Com, είδαμε ότι για να πετύχει η ιδέα χρειάστηκαν επίμονες προσπάθειες.

Ο Νικόλας Β., συνιδρυτής της EspressMe μας είπε ότι

“Για περίπου ένα χρόνο δοκιμάζαμε διαφορετικές αυτόματες μηχανές Espresso μεχρί να καταλήξουμε στις πιο κατάλληλες. Οι μηχανές της EspressMe.Com Coffee Machines Cyprus έχουν τον ίδιο βαθμό πίεσης για απόσταξη του espresso όπως και οι μη αυτόματες μηχανές, στα 19 bars. Έχουν διπλούς λέβητες για να γίνονται ζεστά ροφήματα σε σωστές θερμοκρασίες και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους για τον χρησιμοποιημένο καφέ, ούτως ώστε να μην απαιτείται συχνό άδειασμα. Ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να μην δημιουργείται ακαταστασία και να είναι εύκολες στη χρήση.”

H EspressMe.Com εισάγει τους κόκκους από την Ελβετία από ένα τοπικός φούρνο που τους καβουρδίζει φτιάχνοντας τα τρία μοναδικά μείγματα της EspressMe:

  • Roma - Ελαφρύ καβούρδισμα 100% Arabica
  • il- Presto - Μεσαίο καβούρδισμα 100% Arabica
  • Verona - Πολύ καβουρδισμένος συνδυασμός Arabica με κάποια Robusta

“Το να πετύχεις ποιοτικούς κόκκους καφέ είναι μια δύσκολη διαδικασία, γι’ αυτό και εμπιστευτήκαμε ένα roaster που είναι διεθνών προδιαγραφών και υψηλής ποιότητας στην καρδιά της Ευρώπης” μας ανέφερε ο επίσης συνιδρυτής Μιχάλης Π.

Coffee Machines Cyprus

“Οι κόκκοι καφέ έχουν κορύφωση στη γεύση περίπου στις δύο εβδομάδες με ενάμιση μήνα μετά το καβούρδισμα, οπότε φροντίζουμε να έχουμε συχνές και μικρές παραδόσεις από τον παραγωγό. Επίσης το πακετάρισμα, οι αποθηκευτικοί χώροι όπου φυλάσσονται οι κόκκοι, είναι παράγοντες που έχουν μεγάλη σημασία για να μην αλλοιωθεί η γεύση από οξείδωση. Οι κόκκοι EspressMe συσκευάζονται σε αεροστεγής συσκευασίες με βαλβίδα εξαερισμού, για να είναι πάντα φρέσκοι. Οι συσκευασία είναι στα 250 g ούτως ώστε να καταναλώνεται πριν να οξειδωθουν οι κόκκοι .”

“Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη πρόκληση προσπαθώντας να κρατήσουμε τα κόστη χαμηλά και την ποιότητα ψηλά. Οπότε αρχίσαμε να αυτοματοποιούμε πολλές από τις διαδικασίες και ουσιαστικά να καταναλώνουμε αυτό που παράγει η εταιρεία μας, δηλαδή το λογισμικό αυτοματοποίησης διαδικασιών, SalesDriven.Cloud BPM & CRM”

“Οι πελάτες μας έχουν το δικό τους online portal, όπου μπορούν να βάλουν παραγγελίες και να δουν το ιστορικό τους. Επίσης το σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτοματοποιημένες εκπτώσεις ανάλογα με τον όγκο παραγγελίας καφέ κάθε μήνα.”

“Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία μας δεν έχει δεσμευτικά συμβόλαια προς τον πελάτη και ο πελάτης ουσιαστικά συνεχίζει με τις υπηρεσίες μας όσο είναι ευχαριστημένος . Το λογισμικό SalesDriven.Cloud στέλνει μηνιαίες υπενθυμίσεις στους πελάτες για παραγγελίες, βγάζει αυτόματα τιμολόγια και τα στέλνει στους πελάτες μας μέσω email. Επίσης ενημερώνεται αυτόματα με την τράπεζα μας οπότε οι πληρωμές γίνονται απευθείας. Ουσιαστικά με το www.SalesDriven.Cloud έχουμε αυτοματοποιήσει όλες σχεδόν τις διαδικασίες. Επίσης δημιουργήσαμε τη δική μας ομάδα για τη συντήρηση των μηχανών Espresso - Coffee Machines Cyprus.

Γι αυτούς τους λόγους η EspressMe.Com, με χαμηλά κόστη, μπορεί και προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές με υψηλή ποιότητα παραγωγής ροφημάτων in-house.”